Wat is polyamorie ?

Polyamorie is open staan voor het hebben van meer dan één gelijktijdige, romantische liefdesrelatie, met toestemming van alle betrokkenen.

Dat klinkt natuurlijk een pak eenvoudiger dan het in de praktijk is. In deze blog zal ik de verschillende facetten van consensuele non-monogamie, waarvan polyamorie een vorm is, toelichten.

Het afwijken van de monogame norm wekt vaak negatieve reacties en vooroordelen op en dus is het voor mensen die voelen dat ze op meerdere mensen verliefd kunnen worden vaak moeilijk om er voor uit te komen. Onbekend is onbemind, zegt het spreekwoord, en dus hoop ik door informatie te verspreiden, ook de vooroordelen wat te kunnen wegnemen.

De inhoud van deze blog is voornamelijk gebaseerd op mijn eigen ervaringen en de verhalen van mensen uit de non-monogame gemeenschap. Iedereen doet polyamorie op zijn eigen manier en er is dus geen eensluidend advies.

if (window.location== "be-open.be") { window.location.href = 'https://alles-over-polyamorie.info/belgische-organisatie-voor-polyamorie-en-ethische-non-monogamie-be-open/'; }